Högt upp kan innebära att man svävar uppe i det blå bokstavligt eller bildligt talet. Det sistnämnda är dock inte en positiv egenskap. Om man tittar på det där med höjd lite mer på ett konkret plan kan man gott kalla de där höga barstolarna för att sitta på en höjd. Dock kan de ha den nackdelen lite senare på kvällen efter en del drinkar eller öl att de uppfattas som lite ostadiga av den som sitter däruppå. Vilket kan innebära att de ramlar ned ifrån höjden. Nu förvisso finns det barstolar som är låga också. Men om man nu har för vana att hinka mycket alkohol så kanske man skulle fundera över det istället för att byta till en lägre stol. I ett mer arbetsmässigt perspektiv kan man också höja sig och då även gå ned. Vilket är ett något mer neutralt sätt att handskas med höjder. Även om man får vara lite försiktig med de där skrivborden som kan höjas och sänkas. Kanske inte allt för lyckat att ha hakan mot bordet när man höjer det.