Obetänksamt agerande är att tas någon form av snabblån eller smslån som det också kan kallas för och inte tänka efter på att det skall betalas tillbaka inom i allmänhet en månad.
Resultatet brukar i slutändan innebära att man drar på sig någon form av betalningsanmärkning.
Nu har en del lånebolag gått ut och sagt att de skärper reglerna för just den här typen av snabblån. Regeländringen är att man får ha max sex stycken betalningsanmärkningar för att överhuvudtaget få ett nytt lån.
Vilket är en intressant regel. Med andra ord så kan man först ta fem stycken smslån som man inte betalar och ändå få låna en gång till.
Marginalerna i den branschen verkar onekligen vara mycket bra.
Fast de som lånar verka inte alltid tänka på att med många kreditupplysningar på sig blir det än svårare i framtiden att få låna om det behöver låna så där på riktigt till ett hus exempelvis.

Obetänksamhet i andra fall kan vara att till sina nära och kära ge bort underkläder av en mer erotisk sort. Det kanske inte alltid faller i god jord hos mottagaren att få den typen av kläder.
Där bör man nog först ta rätt på hos sin motpart och gåvan verkligen kommer uppskattas.
Annars kan man få lite problem med samlivet.

Obetänksamt är också de bankdirektörer som plockar år sig stora bonuspengar trots att deras banker behöver olika statliga hjälpåtgärder pga av misskötsel. En del av beloppen är så höga att det skulle krävas sedelräknare för att räkna dem om de skulle tas ut i kontanter.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.